Lipperhey: online (SEO) analyse tool

Hoe doet jouw website het ten opzichte van je directe concurrenten op het gebied van vindbaarheid, kwaliteit en populariteit? Op Lipperhey.nl kun je je site gratis laten analyseren en desgewenst laten vergelijken met je naaste concurrenten.

Lipperhey is ‘een online dienst die uw website analyseert en objectief beoordeelt op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit’ zo valt er te lezen op de site. De dienst maakt daarvoor gebruik van een duidelijke gebruikersomgeving en eigen spidersoftware. Die neemt je site onder de loep en vergelijkt deze eventueel met drie concurrerende websites. Daarna wordt er een drietal rapportages gemaakt die tegen betaling van vijftig euro te downloaden zijn.

Rapportcijfers
Wie niet bereid is om daarvoor te betalen wordt niet veel wijzer. Lipperhey toont in dat geval slechts een drietal globale rapportcijfers: ‘Techniek’ (op een schaal van 1 tot 10), ‘SEO score’ (tussen 0 en 100 procent) en ‘populariteit’ (schaal van 0 tot 10). Te weinig om echt wijzer van te worden.

lipperhey screenshot

Verbeterpunten
Trek je wel je portemonnee dan krijg je voor dat geld drie rapporten met meer dan genoeg aanknopingspunten om je site te (laten) verbeteren. Het hoofdrapport van Lipperhey geeft namelijk ook meteen verbeterpunten en adviezen. Op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, maar ook met betrekking tot structuur, indexeerbaarheid, META-informatie, vormgeving, tekstgebruik en linkpopulariteit. De uitkomsten van de onafhankelijke analyse zijn gebaseerd op richtlijnen die de zoekmachines Google, Yahoo! en Microsoft Live hebben opgesteld.

Winst
Vijftig euro lijkt misschien veel, maar als je bedenkt dat een expert dit vaak minimaal als uurtarief hanteert dan valt dat nogal mee. Zeker als je bedenkt dat Lipperhey je een aantal adviezen geeft waarmee je zelf direct aan de slag kunt. En ben (of ken) je een echte techneut of een SEO liefhebber? Dan valt er waarschijnlijk heel wat winst te halen met je website. Zeker eens het proberen waard dus.

Lipperhey: www.lipperhey.nl

Reageer