Lijstje: 14 overbodige intranet features

Schreeuwende manJonathan Phillips schreef op het intranet blog intranetizen een aardig en bij vlagen hilarisch blogbericht met daarin opgenomen een lijstje van 14 intranet features die écht niet (meer) kunnen. In dit bericht de gekortwiekte versie van deze shortlist.

Het lijstje van Phillips ziet er als volgt uit:

 • Het weer
 • De wereldklok
 • Lege sociale activity feeds
 • De Email widget
 • Links naar (en feeds van) externe websites
 • Animated gifs
 • De foto van de dag
 • De Dilbert strip
 • Laden van volledige, externe webpagina’s binnen het intranet
 • Gebruik van icoontjes
 • Het gebruik van login-schermen
 • Het schrijven van ‘klik hier’
 • Het woord ‘welkom’
 • Een woord van de dag widget

Zo zonder verdere uitleg is dit een intrigerend lijstje, dat veel aan de verbeelding overlaat. Tikkeltje Amerikaans georiënteerd wellicht ook (Dilbert). Toch loont het zeer de moeite om de met humor doorspekte uitleg die Phillips geeft voor de zaken die hij op dit lijstje zet, eens goed na te lezen.

Want ondanks dat de verklaringen erachter soms een tikkeltje ver gezocht zijn zit er in de meeste wel degelijk een kern van waarheid. En het is hoe dan ook verfrissend om eens op een leuke én kritische manier naar je intranet te kijken.

Benieuwd? Je vindt het betreffende blogbericht hier. Ben op mijn beurt dan weer benieuwd welke zaken jij vindt dat toegevoegd kunnen worden aan deze opsomming (of welke er niet in thuis horen, dat kan natuurlijk ook).

Reageer