Perfect croppen op het web met Croppola

Vorige zomer schreef ik vol lof over Picnik, een soort gratis Photoshop op het web. Helaas is deze handige tool vorige maand – overigens wel netjes aangekondigd – de nek omgedraaid. Het Picnik team werkt inmiddels fulltime voor Google. Croppola zou zomaar een prima alternatief kunnen zijn.

Waar je met Picnik talloze opties had om je foto te bewerken, kun je met Croppola alleen croppen. Het geheim zit hem echter in de manier waarop de gratis tool dat doet. Croppola is in staat zelf de beste uitsnede voor je op te speuren en geeft suggesties voor de meest ideale compositie. Wat moet je daar zelf voor doen? Just upload your pictures and watch Croppola do its magic, staat op de site.

Zeven verschillende aspect ratio’s
Via de grote knop op de WeTransfer-achtige site kun je meerdere foto’s tegelijk uploaden. Vervolgens kun je kiezen uit zeven verschillende aspect ratio’s. De eerste, standaard keuze pakt simpelweg het meest interessante deel van je foto. Andere interessante mogelijkheden zijn onder andere Square, handig voor Instagram, en Facebook timeline. Via de recalculate crop-knop kun je alle opties eerst bekijken voordat je de definitieve versie(s) als zip naar je harde schijf kopieert. Ideaal.

Reageer