Leap: einde van toetsenbord en muis?

Motion capturing. Xbox gebruikt het, met behulp van de Kinect, al een tijdje als alternatief voor de ‘ouderwetse’ controller. Wellicht dat binnenkort ook webredacteuren met deze technologie aan de slag kunnen. Leap Motion uit San Francisco hoopt volgend jaar de Leap te lanceren, een soort mini-Kinect voor PC en Mac die kleine bewegingen kan registreren en toetsenbord en muis moet vervangen.

Dat is in ieder geval waar de ontwikkelaars van dromen. Op dit moment wordt de techniek nog geperfectioneerd. Toch is Leap Motion ook nu al behoorlijk zeker van hun product. Leap is tweehonderd maal accurater dan vergelijkbare producten en technieken op de markt en nauwkeurig tot op een honderdste van een millimeter, beweren ze zonder blikken of blozen. Inpluggen via usb, en na het installeren van de benodigde software kun je je computer binnen een paar minuten besturen met handgebaren.

Navigeren, surfen, gamen, tekenen
Door specifieke bewegingen toe te wijzen aan commando’s kun je met de Leap onder andere navigeren, surfen, gamen, digitale documenten ondertekenen, tekenen en in- en uitzoomen. Zonder een vies toetsenbord aan te hoeven raken. Ideaal voor mensen met smetvrees. En voor webredacteuren.

Onder de indruk
Technologiesite CNET kreeg onlangs al een uitgebreide demonstratie. Daar waren ze onder de indruk. Ook de video ziet er indrukwekkend uit. In Amerika kan al een exemplaar gereserveerd worden. Kosten: 70 dollar.

Reageer